Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 14 чоловік
Офіційне найменування:
Московська гімназія Михайло-Лукашівської сільської ради Запорізької області
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
с. Московка
Адреса:
70044 Запорізька область, Запорізький район, с.Московка, вул. Миру, 22
Телефон:
(061)4390122 (кабінет директора)
E-mail:
moskovskanvk@ukr.net

Сьогодні, 26 квітня виповнилося 38 років від аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Українці завжди пам'ятатимуть яку ціну заплатили у 1986 році МИ, країни й народи, що вимушено стали її частиною. А з ними – і Європа. Для всіх нас цей день є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Загалом у ліквідації аварії взяли участь понад 600 тисяч людей. Точна кількість жертв та постраждалих невідома і досі. Тому Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців. Сьогодні для учасників освітнього процесу Московської гімназії Михайло-Лукашівської СР Ніконорова Т.В. та Касянок О.М. провели загальношкільу виховну годину "Чорнобиль - без права на забуття"

18 квітня − Міжнародний день пам’яток і визначних місць. 18 квітня − День пам’яток історії та культури в Україні. П’ятихвилинки на уроках історії до Міжнародного дня пам’ятників і визначних місць та Дня пам’яток історії і культури в Україні
Україна − держава з багатовіковою історією та культурою. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки − перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми, багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів.
Сьогодні вихованці Московської гімназії знайомилися із пам’ятками історії і культури України та рідного краю.

11 квітня для учнів 7-11 класів Московської гімназії вчителем історії Ясинською І.В. проведено Інформативні сторінки
“Злочин, якому немає прощення...”
11 квітня – Міжнародний день звільнення в'язнiв нацистських концтаборів.
Цю дату згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. Саме 11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов з його воріт із сумно відомим написом “Jedem das Seine” – “Кожному своє”.
Нацисти збудували 14033 концтабори . У концтаборах, таборах смерті, в’язницях перебувало понад 20 мільйонів осіб із 30 країн світу. 12 мільйонів не дожили до звільнення.
Нацизм став системою, яка поставила за мету знищення цілих народів. Будь-які спроби виправдати ці звірства є злочином перед пам’яттю про загиблих.
Факти свідчать!

Добрий день, шановні батьки, учні, односельці, друзі !!!
Запрошуємо ВАС долучитися до Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!», приуроченому 210 річниці з дня народження Тараса Шевченка, з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у областях, які постраждали внаслідок російської військової агресії: Миколаївській, Херсонській,Запорізькій, Донецькій,Луганській,Харківській, Сумській.
Термін збору книг українською мовою у Московській гімназії Михайло-Лукашівської СР Запорізької області до 01 червня 2024 року.
Зібрані книги відправимо у регіон за вибором наших учасників освітнього процесу. Збір книг проводить бібліотекар Московської гімназії Ілова Т.А.

УВАГА!!!
Детонація вибухонебезпечних предметів може статися навіть від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання, тощо. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути, або розібрати предмет, биття по ньому, кидання у відкритий вогонь, або у воду.

У зв’язку з реаліями сьогодення, правила мінної безпеки повинен знати кожен, і не лише дорослі, а й діти. Уважно ознайомтеся з цими правилами, запам’ятайте й розкажіть про них друзям та рідним, насамперед – дітям!

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

* Торкатися знайденого предмета, пересувати його, або робити з ним будь-які інші дії, особливо намагатися розібрати, або знешкодити його.

* Проводити будь-які роботи біля знайденого предмета, особливо ті, які можуть викликати навіть незначне коливання ґрунту.

* Палити, користуватися запальничками, а також іншими джерелами відкритого вогню і предметами, які можуть його утворювати.

* Користуватися радіоелектронними пристроями (мобільними телефонами, пультами дистанційного керування, сигналізацією автомобілів тощо).

* Заливати предмет рідинами, засипати ґрунтом, намагатися чимось накрити, або здійснювати інші дії на нього: звукові, світлові, теплові, механічні та ін.

* Допускати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.
ЩО РОБИТИ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ?

* Зупиніться, нічого не чіпайте. Зберігайте спокій, уникайте паніки. Запам’ятайте місце виявлення предмета.

* Попередьте про виявлений предмет осіб, які поруч.

* Якщо ви, або люди навколо виконують якісь роботи – негайно припиніть їх.

* Відійдіть самі і відведіть людей поруч якнайдалі (не менше 100 м) від знайденого предмета. Водночас відходити необхідно тим самим маршрутом (бажано слід у слід), яким ви прийшли. Якщо відходить група людей, то рухатися необхідно колоною по одному й так само, слід у слід.

* Повідомте про виявлення підозрілого предмета в правоохоронні органи і спеціальні служби за телефонами 101 та 102 (повідомлення необхідно робити без поспіху, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця знаходження вибухонебезпечного предмета).

* По можливості до прибуття правоохоронних органів, або спеціальних служб вживайте заходів щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.

Фотографій поки немає
Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.